TOKAT İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI 21-27 MAYIS 2024

Türk Mutfağı Haftası 2022 yılından bu yana, T.C.Cumhurbaşkanlığı
himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile her yıl 21-27 Mayıs
tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak
kutlanmaktadır.
Bu sebeple 2024 yılı Türk Mutfaı Haftası Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz öncülüğünde Osmanpaşa Konağında;


-Yöresel Yemeklerimizden Oluşan Bir Resepsiyon
-Türk Mutfağı Sergisi
- Yöresel Yemeklerimizin Demosunun Yapılması  şeklindeki etkinliklerle kutlandı.

Ayrıca;
-Taşımalı Eğitim yapılan okullarda Tokat’a özgü yöresel yemeklerin çıkarılması,
-İl ve İlçelerde tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı olarak yemek çıkaran birimlerde, Otellerde ve lokanta işletmelerinde 21-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında  Türk Mutfağı Haftası için uygun Tokat yöresel yemeklerinin (Keşkek, bacaklı çorba, toyga çorbası, pehlülü 
 pilav, ev ekmeği, katmer, bat, ayran aşı, bakla-et dolması, kuru yufka tatlısı, tırtıl tatlısı, madımak vs). günlük menülere eklenmesi, sağlandı.

ASIRLIK TARİFLERLE TÜRK MUTFAĞI 2024 HAFTASI.jpg